Cand are loc ovulatia?

Cum aflu cand are loc ovulatia si ce sa aleg teste de ovulatie sau calendarul?


sumar articol       

Din "Cand are loc ovulatia?" poti afla despre: Ovulatie, perioada fertila,

Ovulatia are loc in ziua a 14-a a ciclului menstrual, pentru un ciclu de 28 de zile.

Se considera ca cea mai probabila zi a ovulatiei este cu 14 zile inainte de venirea urmatoarei menstruatii. Acest calcul este valabil pentru cicluri cuprinse intre 21 si 35 de zile. Spre exemplu daca stii ca urmatoarea menstruatie ar trebui sa vina pe data de 25, ovulatia este posibil sa aiba loc pe 11.

Cum ovarele noastre nu au ceas sau calendar, de multe ori ovulatia nu are loc neaparat cu 14 zile inainte de urmatoarea menstruatie. Daca aveti ciclul regulat, ovulatia va avea loc cu 14- 16  zile inainte de urmatoarea menstruatie.

Pentru stabilirea clara a datei ovulatiei cel mai sigur este sa folosesti testele de ovulatie care se gasesc in farmacii.

O metoda des folosita este si cea a calendarului. Este neesar insa sa iti iei temperatura bazala zilnic timp de cateva luni pentru a observa a cata zi a ciclului este cea in care temperatura are cea mai mare valoare. Atentie insa, temperatura va creste doar cu  maxim 1 grad. Astfel ca, daca nu respecti toate regulile sau daca termometrul tau nu este prea bun, este posibil sa nu reusesti sa relizezi un calendar corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ovulatia

Iulie 6, 2012
Test de ovulatie Oview

Test de ovulatie Oview

August 6, 2012